Sytá lowcarb polévka se shirataki ( konjac ) nudlemi, vejcem, žampiony, ředkvičkou a jarní cibulkou.
Děkujeme Iris Stranska Roger Ruiz za recept :)
- 2h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
5 cm |
5 cm |
1 kus |
1 kus |
5 kusů |
5 kusů |
2 kusy |
2 kusy |
5 kuliček |
5 kuliček |
5 kuliček |
5 kuliček |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Cibulku, cesnek, chilli nakrajime na drobno, zazvor rozmackneme nozem a spolecne orestujeme na sadle. Kdyz nam to chyta zlatavou barvu, dame do stran podel hrnce a v prostredku orestujeme bucek ze vsech stran. Zalijeme vodou, pridame bobkovy list, nove koreni, pepr a jarni cibulku do uzlicku, sul. Varime do zmeknuti masa.
-
Maso vyjmeme, nechame trochu schladnout a nakrajime na platky. Vyvar precedime a popripade dochutime. Podavame s konjac nudlemi, restovanymi zampiony, vejcem, jarni cibulkou, redkvickou a cernym sezamem.
Makronutrienty
8%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 133 kJ | 1 988 kJ |
Kalorická hodnota | 271 kcal | 475 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,07 g
0,997 g |
5,39 g
1,75 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,307 SVJ | 0,539 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25 g
6,14 g |
43,8 g
10,8 g |
Bílkoviny | 9,62 g | 16,9 g |
Sůl | 1,03 g | 1,81 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů