Rajčatová polévka z (domácich) pečených rajčat

Teri Zdravá výživa

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Rajčatová polévka z (domácich) pečených rajčat

Také máte doma bohatou úrodu domácích rajčat? Tak to si určitě udělejte tuto skvělou polévku.

Postup přípravy

  1. Rajčata omyjte a nakrájejte na kostky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsičky. Rajčata a cibuli (+oloupaný česnek) přendejte na plech vyložený pečícím papírem, pořádně zakápněte olivovym olejem, osolte a opepřete. Pečte na 220 °C asi 30-35 minut. Průběžně kontrolujte, at rajčata nespalite.

  2. Upečená rajčata přendejte do hrnce, přidejte hrnek vývaru a na mírném plameni vařte cca 10 minut. Poté přidejte asi menši hrst čerstvé bazalky nebo v ruce promněte velkou špetku sušené a tyčovým mixérem rozmixujte najemno. Dochuťte cukrem a citronovou šťávou (popřípadě ještě solí a pepřem).

  3. Mezi tim, co se vaří polévka, si udělejte krutonky. Ja je udělala ze staršího žitného kváskového chleba. Chleba jsem nakrájela na kostičky. Pokapala olivovym olejem a posypala lahůdkovým droždím. Promíchala v zapékací misce, aby se vse spojilo. Krutony jsem dokřupava pekla v troubě na gril. Můžete podávat. Dobrou chuť!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte