- 30m
- 5 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Pudink | |
|---|---|
|
zimolez kamčatský - kamčatské borůvky 200 g |
200 g |
|
puding s příchutí vanilky, prášek 1 hrnek |
1 hrnek |
|
500 ml |
500 ml |
| Krém | |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
10 g |
10 g |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
| Želé | |
|
želé cukrárenské s ovocnou příchutí 10 g |
10 g |
|
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Pudink uvaříme podle návodu, nalijeme do vysokých sklenic a necháme vychladnout.
-
Na vychladlý pudink nasypeme čerstvý zimolez.
-
Podle návodu uvaříme želatinu a nalijeme ji na ovoce. Necháme vychladit v ledničce až ztuhne. Trvá to přibližně 1 – 1,5 hodiny.
-
Tvaroh rozmícháme s cukrem, citronovou kůrou a s květy levandule.
-
Tvaroh navrstvíme na ztuhlou želatinu a pro ozdobu ještě posypeme levandulí.
Ozdobíme šlehačkou a větvičkou máty.
Makronutrienty
66%
29%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 405 kJ | 1 000 kJ |
| Kalorická hodnota | 96,9 kcal | 239 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
14,7 g
3,62 g |
36,2 g
8,93 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,47 SVJ | 3,62 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,26 g
1,04 g |
3,12 g
2,58 g |
| Bílkoviny | 6,36 g | 15,7 g |
| Sůl | 0,085 g | 0,209 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














