
Tohle je tučnější verze staré dobré řepovky. Ocení spíše zastánci vysokotukové stravy.
- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 150 g |
150 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
uvařit, nastrouhat 1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Červenou řepu upečeme v troubě do měkka nebo ji uvaříme v páře. Necháme zchladnout a nastrouháme. Přidáme mascarpone, sůl, pepř a promícháme.
Makronutrienty
28%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 695 kJ | 700 kJ |
Kalorická hodnota | 166 kcal | 167 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,69 g
4,78 g |
6,74 g
4,81 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,669 SVJ | 0,674 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,9 g
10,3 g |
15,1 g
10,4 g |
Bílkoviny | 2,56 g | 2,58 g |
Sůl | 0,943 g | 0,95 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů