Delikatesní masíčko...příprava delší, ale občas si dopřejeme.
Další dobroty naleznete zde:
https://www.instagram.com/p/CbAI41FtETM/...
- 2h:10m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
500 g |
500 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
kořenicí směs aglio peperoncini 1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
a tekutý kouř, pokud máte 10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Panenku odblaníme a obalíme v soli a pepři. Rozpálíme pánev s máslem a zprudka opečeme ze všech stran, pak vyjmeme z pánve, zakapeme limetkovou šťávou a obalíme v koření. Pak pečeme dvě hodiny na 70 stupňů v troubě. Pak zamotáme do alobalu a necháme vychladit do dalšího dne.
-
Pozn. Posledně když jsem pekla byla růžovější, takže příště asi nechám méně. Ale jinak je krásně jemná a šťavnatá, jen není tak růžová.
Makronutrienty
4%
70%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 594 kJ | 1 112 kJ |
| Kalorická hodnota | 142 kcal | 266 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
1,06 g
0,161 g |
1,99 g
0,302 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,106 SVJ | 0,199 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,03 g
3,08 g |
13,2 g
5,77 g |
| Bílkoviny | 18,5 g | 34,6 g |
| Sůl | 3,31 g | 6,2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














