Pomalu pečená povidla

Hela De

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Pomalu pečená povidla

Jsou výborná, rychleji hotová než na plotně. Můžeme stejným způsobem dělat i z hrušek, jablek...

Postup přípravy

  1. Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do hlubšího pekáče. Polijeme octem, vše promícháme a dáme péct na 200-250°C do trouby. Během pečení ani jednou nemícháme. Pečeme 20-25 minut.

  2. Po této době je zasypeme cukrem a pečeme dalších 20 minut.

  3. Přidáme ocet, rum a skořici, rozmixujeme do požadované konzistence.

    Pokud budou povidla řídká, dáme ještě chvíli péci.

  4. Pak horká povidla jen naplníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru. Nahoru dám ještě malou lžičku rumu, jako konzervant, i přesto, že už tam rum je.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte