Jsou výborná, rychleji hotová než na plotně. Můžeme stejným způsobem dělat i z hrušek, jablek...
- 1h
- 6 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Povidla | |
---|---|
2 kg |
2 kg |
0,5 kg |
0,5 kg |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
3 lžíce |
3 lžíce |
Postup přípravy
-
Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do hlubšího pekáče. Polijeme octem, vše promícháme a dáme péct na 200-250°C do trouby. Během pečení ani jednou nemícháme. Pečeme 20-25 minut.
-
Po této době je zasypeme cukrem a pečeme dalších 20 minut.
-
Přidáme ocet, rum a skořici, rozmixujeme do požadované konzistence.
Pokud budou povidla řídká, dáme ještě chvíli péci.
-
Pak horká povidla jen naplníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru. Nahoru dám ještě malou lžičku rumu, jako konzervant, i přesto, že už tam rum je.
Makronutrienty
97%
2%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 494 kJ | 2 084 kJ |
Kalorická hodnota | 118 kcal | 498 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
28,6 g
27,2 g |
120 g
115 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,86 SVJ | 12 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,22 g
0,013 g |
0,927 g
0,056 g |
Bílkoviny | 0,549 g | 2,31 g |
Sůl | 0,005 g | 0,021 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů