Pro milovníky červené řepy...
- 45m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
bílý jogurt řeckého typu nízkotučný 4 lžíce |
4 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Řepu vcelku zalijeme vodou tak, aby byla ponořená. Přidáme sůl, cukr a ocet. Uvaříme do měkka.
Vařenou řepu oloupeme, nakrájíme na kousky. Zalijeme cca 1 l vody a rozmixujeme. Necháme povařit. Dochutíme solí
Na talíř servírujeme se lžičkou jogurtu, posypané granolou a čerstvou bazalkou.
Makronutrienty
78%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 211 kJ | 340 kJ |
Kalorická hodnota | 50,4 kcal | 81,2 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,5 g
7,82 g |
16,9 g
12,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,05 SVJ | 1,69 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,151 g
0,018 g |
0,243 g
0,03 g |
Bílkoviny | 2,85 g | 4,58 g |
Sůl | 1,17 g | 1,89 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů