Oblíbené jídlo v lowcarb verzi, zdravé a velmi dobré. Klíčky fazolí nám dodají vitamíny a minerály.
Děkujeme Aleně Vaňousové za recept :)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Sekaná | |
|---|---|
|
600 g |
600 g |
|
3 kusy |
3 kusy |
|
osmažit na sádle 1 kus |
1 kus |
|
3 kusy |
3 kusy |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
| Náplň | |
|
natvrdo 3 kusy |
3 kusy |
|
100 g |
100 g |
|
150 g |
150 g |
| Příloha | |
|
400 g |
400 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Maso smíchám s ostatními přísadami, rozprostřu na fólii, doprostřed naskládám za sebou vejce uvařená natvrdo, po obou stranách párky a pomocí fólie zabalím šišku sekané.
-
Na dno pekáčku rozložím plátky slaniny, na ně položím sekanou, podliji trochou vody a peču cca 45 minut na 180 stupňů.
-
Dva velké batáty nakrájím na hranolky, osolím, okořením bylinkami, chilli a sušeným česnekem a peču v troubě zároveň se sekanou.
Makronutrienty
20%
35%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 768 kJ | 3 439 kJ |
| Kalorická hodnota | 184 kcal | 822 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
5,74 g
1,33 g |
25,7 g
5,96 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,574 SVJ | 2,57 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,2 g
5,3 g |
58,9 g
23,7 g |
| Bílkoviny | 10,4 g | 46,5 g |
| Sůl | 1,14 g | 5,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














