- 1h
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
70 g |
70 g |
|
10 g |
10 g |
|
1 hrst |
1 hrst |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Cvikľu som si dala do alobalu posolila a piekla v rúre na 220° -1 hod. Po upečení som ju opatrne vydlabala a kúsky zmiešala s bryndzou, vlažskými orechami, bazalkou (miesto bryndze môžete použiť aj kozi syr). Touto zmesou naplníme vydlabané cvikle, ktore som si trošku ešte posolila a poliala olejom z vlažsk.orechov.Dam zapiecť ešte na 30min pri 220°.Vyborne aj za studena ako šalát.
Makronutrienty
48%
22%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 382 kJ | 2 316 kJ |
| Kalorická hodnota | 91,3 kcal | 553 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
8,41 g
5,43 g |
51 g
32,9 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,841 SVJ | 5,1 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,29 g
1,9 g |
32 g
11,5 g |
| Bílkoviny | 3,82 g | 23,1 g |
| Sůl | 0,721 g | 4,37 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














