Nízkosacharidové placky z celeru a řepy, chtěla jsem tam dát i zelí, ale úplně mi to vypadlo :). I tak jsou ale výborné, klidně i nějaké směsi s masem
- 35m
- 14 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
350 g |
350 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
95 g |
95 g |
3 kusy |
3 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
6 lžic |
6 lžic |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Celer i řepu si nastrouháme na jemné straně struhadla, přidáme cibuli nakrájenou na malinké kostičky a ostatní ingredience. Rukou promícháme a na pečící papír tvarujeme placky (já jsem si nejdřív udělala kuličku v ruce a vymačkala vodu, položila na papír a vytvořila placku ????
-
Pečeme na 180°C 30 minut - záleží na troubě :).
Makronutrienty
33%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 515 kJ | 271 kJ |
Kalorická hodnota | 123 kcal | 64,8 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,85 g
2,97 g |
4,14 g
1,56 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,785 SVJ | 0,414 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,14 g
2,59 g |
2,71 g
1,37 g |
Bílkoviny | 10,7 g | 5,61 g |
Sůl | 1,12 g | 0,592 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů