Tak nejdřív kynuly jak pominutý a pak nejspíš cítily, že se blíží poslední vlna "rozvolňování" a rozhodly se, že už nebudou dodržovat předepsané rozestupy... :)))
- 2h
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
40 g |
40 g |
340 ml |
340 ml |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
260 g |
260 g |
340 g |
340 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
Navrch | |
1 kus |
1 kus |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Zpracováno a vykynuto v pekárně. Hotové rozdělit na požadovaný počet dílů (já jsem těsto rozdělila na 10 dílků), udělat bochánky a nechat je pod igelitem 10 minut odpočinout.
-
Pak každý zvlášť vyválet do oválku, srolovat rohlíky a uložit na plech s pečícím papírem. Nechat pod igelitem kynout asi 45 minut, poté potřít rozšlehaným vejcem, posypat drceným kmínem a hrubozrnnou solí , mákem nebo sezamem a péct v troubě na 220 stupňů cca 15 minut.
Makronutrienty
78%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 085 kJ | 1 160 kJ |
Kalorická hodnota | 259 kcal | 277 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
44 g
1,36 g |
47,1 g
1,46 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,4 SVJ | 4,71 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,42 g
1,98 g |
5,79 g
2,11 g |
Bílkoviny | 6,9 g | 7,38 g |
Sůl | 1,15 g | 1,23 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů