Tak tahle kombinace je nečekaná pecka. Pokud máte rádi houby a pečený květák, tuhle kombinaci si určitě zamilujete:)
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
1 kus |
1 kus |
použila jsem olivový olej s lanýži 5 lžic |
5 lžic |
1 lžička |
1 lžička |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Postup byl naprosto jednoduchý. Květák jsem do měkka, ale do hněda upekla v troubě.
Ořechy jsem na sucho opražila na pánvi.
Hotový květák jsem posypala ořechy, posolila a polila štědrou dávkou olivového oleje.
Kombinace chutí je luxusní.
Pokud budete dělat jako hlavní jídlo, pak použijte celý květák na osobu.
Makronutrienty
29%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 452 kJ | 2 006 kJ |
Kalorická hodnota | 108 kcal | 479 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,74 g
1,77 g |
21 g
7,87 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,474 SVJ | 2,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,73 g
1,49 g |
43,2 g
6,61 g |
Bílkoviny | 2 g | 8,86 g |
Sůl | 0,74 g | 3,28 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů