Pečená žebra s cuketovými placičkami - LC

Laduš

Pečená žebra s cuketovými placičkami - LC

Cuketové placičky se v sezóně cuket nabízejí jako skvělá low carb příloha. Místo žeber si k nim můžeme dát jakékoliv jiné maso. :)

Postup přípravy

  1. Vepřová žebra jsem osolila himalájskou solí, okořenila mletým pepřem a grilovacím kořením bez soli a posypala kmínem. Pekla jsem je dohromady s vepřovým bokem. Vše jsem na plechu posypala nakrájenou cibulí (2 velké), podlila vodou a upekla v troubě.

  2. Cuketu jsem oloupala (měla jsem velkou ze zahrady, kde byla tvrdá slupka), nakrájela na špalíčky a z každého vydlabala vnitřek se semínky. Pak jsem ji nahrubo nastrouhala. V tomto stavu vážila 750 g. Nastrouhanou cuketu jsem dala po vrstvách do cedníku a každou vrstvu jsem dost osolila. Nechala jsem vykapávat půl hodiny. Pak jsem ji ještě důkladně po troškách vymačkala a dala do mísy.

  3. Přidala jsem pepř, vejce, nastrouhaný sýr, bramborovou vlákninu a mandlovou mouku a vše jsem důkladně promíchala. Již jsem nedosolovala.

  4. Na větší pánvi jsem rozehřála olej (použila jsem olivový z pokrutin, protože ho bylo potřeba docela dost a sádlo došlo) a lžící tvořila placičky, které jsem pozvolna smažila 4 minuty z každé strany.

  5. Po usmažení jsem placičky pokládala na talíř s papírovými utěrkami, aby se odsál přebytečný tuk.

    Z tohoto množství jsem měla 16 placiček.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte