Pečená husa na kmíně se zelím

Terka Marečková

Pečená husa na kmíně se zelím

Husa a zase Husa - pomalu pečená, jen sůl a kmín, bílé zelí zahuštěné bramborem a hruškou, červené zelí zahuštěné jablkem a přidány sušené třešně . Knedlík kynutý i bramborový.

Postup přípravy

  1. Husu jsem solila a pokmínovala, dala zavřené péct na 100 st. do trouby . Pekla jsem ji asi 5 h, po 5 hod odkryla a troubu zesílila na 150-180°C a dopekla kůrku.

  2. Na výpeku z husy jsem si orestovala cibuli a polovinu přidala do každého zelí.

    Bílé zelí - 2 sklenice jsem slila a pokrájela. Přidala na opečenou cibuli a nastrouhala jsem tam 2 středně velké hrušky. Přidala 4 lžíce výpeku. Dusit do měkka, přidat sůl a kmín dle chuti.

    Červené zelí - 2 sklenice jsem slila, pokrájela a přidala jsem opečenou cibuli.

    Do zelí jsem nastrouhala syrovou na jemno nastrouhanou bramboru, přidala 4 lžíce sádla z výpeku a balení sušených třešní. Dusit do měkka, přidat sůl a kmín dle chuti.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte