Pařížský dort

Silvie Ondráčková

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Pařížský dort

Postup přípravy

  1. Bílky s cukrem šlehame do hustého sněhu. Střídavě zašlehame žloutky s olejem a vodou. Nakonec ručně prostatou mouku, kakao a PDP.

    Pečeme při 160°C. Zkouška špejlí

  2. Den předem jsem si svařila 1 l slehačky 33% (4*250 ml) a nechala v ní rozpustit 400g (4*100g) čokoládové Poleva. Používám Figaro, ma větší podíl kakaa a drží lépe. Dame do lednice chladit.

    Druhý den šlehačkou přelijeme do robotu a přidam 4* ztužovač šlehačky ( na každých 250 ml 1 sáček).

  3. Dortový korpus si dvakrát rozříznu, vzniknou tři korpusy. Rozdělím si pařížskou šlehačku na tři díly a promažukorpusy. Třetím celý dort obmažu. Dáme pořádně vychladit a ztuhnout.

  4. Po nachlazení a ztuhnutí si přípravím ganache Poleva: 100ml smetany 33% dam svařit a pak v ní necham rozpustit 100g čokolády. Míchámaž do částečného ztuhnutí a pak lžící nanáším na okraje a decentně spouštím kapky. Když máme okraje tak do středu naliju zbytek polevy a rozetřu po celém vršku. Krásné to udělá rovinu.

    Nakonec dort dozdobím

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte