Opilý kuřecí plátek s brokolicí a tatarkové brambůrky
Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
600 g |
600 g |
150 g |
150 g |
4 lžičky |
4 lžičky |
80 ml |
80 ml |
40 ml |
40 ml |
1 kg |
1 kg |
1 lžička |
1 lžička |
4 lžičky |
4 lžičky |
40 ml |
40 ml |
Postup přípravy
-
Maso z obou stran lehce naklepeme, opepříme (pozor - nesolit! ) a zprudka osmažíme na suché pánvi, poté ihned ztlumíme plotnu, přihodíme kolečka cibule a zakápneme sojovou omáčkou a bílým vínem, podlijeme trochou vody a necháme asi 5 minut pod pokličkou.
-
Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na šestiny. Necháme chvíli namočené ve studené vodě, pak osuššíme a vložíme do misky se směsí tatarky, oleje a papriky. Důkladně promícháme a uložíme na plech s pečícím papírem slupkou dolů. Péčeme v troubě na 180 stupňů dozlatova.
-
Už jsem nesolila, namáčela jsem si brambůrky do "opilého" sosíku.
Makronutrienty
49%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 489 kJ | 2 394 kJ |
Kalorická hodnota | 117 kcal | 572 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,7 g
0,548 g |
57,4 g
2,68 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,17 SVJ | 5,74 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,68 g
0,716 g |
22,9 g
3,5 g |
Bílkoviny | 7,55 g | 36,9 g |
Sůl | 0,255 g | 1,25 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů