Vyzkoušejte tento cheesecake bez cukru a bez mouky. Tímto receptem si zajistíte úspěch i u přátel, kteří se nestravují nízkosacharidově a dokonce ani nepoznají rozdíl!
- 15m
- 16 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Korpus | |
|---|---|
|
200 g |
200 g |
|
120 g |
120 g |
|
120 g |
120 g |
|
3 lžičky |
3 lžičky |
| Náplň | |
|
150 g |
150 g |
|
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 400 g |
400 g |
|
200 g |
200 g |
|
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
V míse si smícháme pistáciovou mouku, kokosovou mouku a erythritol.
Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě si rozpustíme máslo a přidáme do sypké směsi. Prohněteme rukama, ať se nám celá směs spojí.
Z hotové směsi vytvoříme korpus a rovnoměrně jej uplácáme do formy.
Vložíme do trouby a dáme péct na 9 minut.
Korpus necháme vychladnout a poté plníme náplní.
-
Ve vodní lázni připravíme zakysanou smetanu s erythritolem, mícháme dokud se nám erythritol nerozpustí.
V míse promícháme smetanu na šlehání a mascarpone. Promícháme elektrickým mixérem, aby se směs dobře spojila.
Do mísy přidáme zakysanou smetanu s erythritolem a opět pořádně promícháme.
Hotovou směs vlijeme na vychladlý korpus a dáme do lednice na 6 – 24 hodin.
Makronutrienty
19%
11%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 508 kJ | 1 318 kJ |
| Kalorická hodnota | 360 kcal | 315 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
9,71 g
2,99 g |
8,49 g
2,62 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,971 SVJ | 0,849 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
35,2 g
20,7 g |
30,8 g
18,1 g |
| Bílkoviny | 5,36 g | 4,69 g |
| Sůl | 0,066 g | 0,058 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














