Těsto je potřeba vyvalovat ani ne moc studené (je pak tvrdé a láme se), ani moc teplé (pak se matlá). Výsledek ale za přesuny těsta mezi lednicí a kuchyňskou linkou stojí. Pozor, obě mouky je potřeba použít NEodtučněné, jedná se tedy o jemně mleté loupané mandle a kešu.
- 30m
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
mouka mandlová z mandlových jader 100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
70 g |
70 g |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
V sekacím nástavci mixéru nebo ručně vše propracovávejte, až vám vznikne těsto. Uložte ho do ledničky, dokud nezpevní.
-
Chladné těsto po pomalých částech rozvalujte mezi fóliemi (pozor, měkne docela rychle), vykrajujte sušenky (doporučuju držet se jednoduchých tvarů) a opatrně je pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
-
Sušenky pečte v troubě rozpálené na 180 °C přibližně 15 minut, dokud nezačnou lehce hnědnout. Pozor, nelekněte se, během pečení v nich může bublat tuk, ale zase se vsákne.
-
Sušenky nechejte na plechu úplně vychladnout. Nezkoušejte je z papíru sundat dřív, teplé nejsou dostatečně pevné.
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů