Pomeranče jsou nejrozšířenějším citrusovým plodem, který můžeme zakoupit kdykoliv během roku. Vznikly prý křížením mandarinky
a pomela.
- 40m
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
350 g |
350 g |
100 g |
100 g |
80 g |
80 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
20 g |
20 g |
20 g |
20 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
V míse smísíme vločky se semínky, rozinkami, moukou, solí, skořicí. Přidáme rozpuštěné máslo, šťávu z pomerančů včetně dřeně, med a najemno nastrouhanou mrkev. Vařečkou důkladně promícháme.
-
Na plech rozprostřeme pečící papír a směs na něj vyklopíme. Lžící uhladíme po celé ploše plechu placku, tlustou asi 1 cm, a upěchujeme i okraje.
-
Upečeme v troubě vyhřáté na 160 st. cca 20 minut.
-
Placku necháme mírně zchladnout a poté rozkrájíme kolečkem na pizzu na tyčinky.
Makronutrienty
65%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 507 kJ | 1 115 kJ |
Kalorická hodnota | 360 kcal | 266 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
47 g
1,73 g |
34,8 g
1,28 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,7 SVJ | 3,48 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,6 g
6,8 g |
12,3 g
5,03 g |
Bílkoviny | 8,97 g | 6,63 g |
Sůl | 0,195 g | 0,144 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů