Mrkvový karboše jsou nadčasový i když příprava zabere půl hoďky našeho cenného času, který bychom mnohem více efektivně využili k slídění na FCB.
- 1h
- 4 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Karbanátky | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
400 g |
400 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
80 g |
80 g |
200 ml |
200 ml |
Postup přípravy
-
Mrkev nastrouháme, fazole mixneme v chopperu, cibule najemno. Vše zapracujeme s moukou (můžeme přidat sušené kvasnice). Mučíme hmotu tak dlouho, až to vzdá a drží pohromadě. Kdyby to jo nedrželo, trocha šlemu z kysaného zelí nebo láku z okurek plus přídavek mouky tomu dokáže domluvit. Olej musí být rozpálený a vydržíme s nervy při obracení, aby to byla křupajda a ne mastná cákota. Přeji dobrou chuť :)
Makronutrienty
29%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 808 kJ | 3 940 kJ |
Kalorická hodnota | 432 kcal | 942 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,5 g
1,46 g |
40,2 g
3,17 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,85 SVJ | 4,02 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
40,6 g
1,62 g |
88,5 g
3,52 g |
Bílkoviny | 3,97 g | 8,64 g |
Sůl | 1,01 g | 2,2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů