Moravský vrabec s dušenými kedlubnami a knedlíkem - LC

Laduš

Postup přípravy

  1. Maso jsem nakrájela na větší kousky. Na velké hlubší pánvi jsem osmažila drobně nakrájenou cibuli do zlatohněda. Ke konci jsem přidala prolisovaný česnek. Postupně jsem přidávala a opékala maso, aby se pěkně zatáhlo. Maso jsem osolila, opepřila a posypala kmínem. Vše jsem důkladně promíchala a přendala do varného skla. Podlila jsem 1,5 dcl vody, přiklopila a vložila do vyhřáté trouby. Pekla jsem asi hodinu a půl.

  2. Kedlubny jsem oloupala a nastrouhala nahrubo. Slaninu jsem nakrájela na kostičky a cibuli nadrobno. V kastrole jsem slaninu opražila. Jelikož byla slanina samo maso, nepustila dost tuku, proto jsem použila i olej. Poté jsem přidala cibuli, kterou jsem osmažila dozlatova. Přidala jsem nastrouhané kedlubny, sůl, kmín a ocet. Kedlubny jsem přidávala po částech a vždy důkladně promíchala. Poté jsem přikryla pokličkou a dusila, než byly kedlubny měkké. Kedlubny pustí dost vody. Pokud by bylo vody málo, můžete trochu přilít. Já jsem tam měla vody trochu více, proto jsem ke konci vařila již bez pokličky, aby se voda vydusila.

  3. Knedlíky: Sýr se solí a vejci jsem prošlehala. Přimíchala jsem prášek do pečiva, mouku a bramborovou vlákninu. Důkladně jsem promíchala a přidala ještě trochu mléka. Směs jsem rozdělila do dvou hrnků vymazaných máslem. Dala jsem do mikrovlnky na 2,5 minuty. Dávám každý hrnek samostatně.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte