Meruňkový kompot byl už takový rozměklý věkem:), tak jsem ho mixla do těsta a vznikly moc chutné, vláčné řezy.
- 33m
- 28 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
Dle sladkosti kompotu... 150 g |
150 g |
3 kusy |
3 kusy |
100 ml |
100 ml |
750 g |
750 g |
350 g |
350 g |
1 kus |
1 kus |
Poleva | |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 kus |
1 kus |
4 lžíce |
4 lžíce |
Postup přípravy
-
Velký plech si vymažu a vysypu hrubou moukou.
Troubu předehřeju na 190 stupňů.
Na těsto si vyšleháme vajíčko, cukr, olej a kompot.
Přimícháme mouku s práškem do pečiva, případně upravíme hustotu těsta.
Pečeme asi 30 minut/190°C.
-
Zatím si připravíme polevu (dodá moučníku skvělou chuť másla a citrónu):
Rozehřeju si máslo, přidám cukr a šťávu z citrónu, vmíchám hladkou polevu.
-
Na ještě teplý hotový moučník natřeme polevu, lehce postrouháme kůrou z citrónu.
Necháme do druhého dne a nakrájíme.
Moc dobré a rychlé!
Makronutrienty
68%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 200 kJ | 700 kJ |
Kalorická hodnota | 287 kcal | 167 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
37,5 g
16,8 g |
21,9 g
9,82 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,75 SVJ | 2,19 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,3 g
1,69 g |
8,36 g
0,987 g |
Bílkoviny | 3,54 g | 2,07 g |
Sůl | 0,403 g | 0,235 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů