Oblíbené lowcarb cukroví, naplnit můžeme i tvarohovým krémem, šlehačkou...tyto kytičky jsou plněné čokoládovou ganache a lyofilizovanými malinami.
Děkujeme Lence Matoušové za recept :)
- 30m
- 24 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
mouka mandlová z mandlových jader 1 hrnek |
1 hrnek |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
| Ganache | |
|
100 g |
100 g |
|
150 g |
150 g |
|
na posyp 2 g |
2 g |
Postup přípravy
-
Recept je základní a dá se různě vylepšovat (vanilka, skořice, kakao, sladidlo,...). Vše smícháme dohromady a hned plníme do formiček, pečeme na 170 stupňů do zezlátnutí. Formičky nevymazáváme, tuku je v mandlích a maže až až,takže vyklepnout jdou krásně.
-
Jakmile začne smetana vařit, přidáme čokoládu a vaříme do rozpuštění čokolády. Plníme do košíčků a posypeme malinami.
Makronutrienty
32%
16%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 645 kJ | 315 kJ |
| Kalorická hodnota | 393 kcal | 75,2 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
19,6 g
9,89 g |
3,75 g
1,89 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,96 SVJ | 0,375 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
31,1 g
13,5 g |
5,95 g
2,58 g |
| Bílkoviny | 9,9 g | 1,89 g |
| Sůl | 0,129 g | 0,025 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














