Výtečný a plný máku - lowcarb dezert či snídaně :)
Pro více receptů mě můžete sledovat na https://www.instagram.com/anetschneiderova_recepty/
- 25m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
150 g |
150 g |
|
4 kusy |
4 kusy |
|
mouka mandlová z mandlových jader 60 g |
60 g |
|
10 g |
10 g |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
| Náplň | |
|
150 g |
150 g |
|
200 ml |
200 ml |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Na těsto si vše smícháte a dáte péct na plech vyloženým pečícím papírem na 170 cca 15 minut. Poté nechte maličko schladnout a připravte si náplň.
-
Mák s mlékem, skořicí a sladidlem dejte do rendlíku a povařte. Navrstvěte na těsto a opatrně zatočte. Je lepší stáčet ještě teplé, nebude tolik praskat. Doufám, že bude chutnat :)
Makronutrienty
29%
28%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 994 kJ | 809 kJ |
| Kalorická hodnota | 238 kcal | 193 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
11,5 g
2,91 g |
9,39 g
2,37 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,15 SVJ | 0,939 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,4 g
3,66 g |
14,2 g
2,98 g |
| Bílkoviny | 11,4 g | 9,25 g |
| Sůl | 0,204 g | 0,166 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













