Jelikož jsou švestky teď v sezóně-pojďte do lowcarb dezertu!
Více receptů na https://www.instagram.com/anetschneiderova_recepty/
- 50m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
25 g |
25 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
100 ml |
100 ml |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
Náplň | |
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
18 kusů |
18 kusů |
Postup přípravy
-
Mouku, mák, prášek do pečiva smícháte zvlášť a poté k nim přidáte vejce, kefír a citrón, případně sladidlo. Přendáte do formy. Na tvaroh si vyšleháte s vejcem a lžičkou přendáte na korpus. Dále již jen naskládáte ovoce.
-
Pečete na 160 stupňů cca 50 minut (záleží na formě). Doufám, že bude chutnat :)
Makronutrienty
43%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 543 kJ | 589 kJ |
Kalorická hodnota | 130 kcal | 141 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,7 g
5,68 g |
11,6 g
6,17 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,07 SVJ | 1,16 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,68 g
2,1 g |
8,33 g
2,28 g |
Bílkoviny | 6,26 g | 6,79 g |
Sůl | 0,22 g | 0,239 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů