Zdravá a dobrá maková bábovka bez cukru. Banán osladí bábovku dostatečně, ale pokud někomu nestačí, přidejte sladidlo.
- 20m
- 8 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
94 g bez slupky 1 kus |
1 kus |
ve vaničce 250 g |
250 g |
150 g |
150 g |
50 g |
50 g |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Smícháme vše sypké. Vejce, banán a tvaroh rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme sypkou směs a pořádně promícháme (pro lepší propojení můžeme ještě projet tyčovým mixérem na nejnižší výkon). Formu na bábovku vymažeme ghí (či jiným tukem) a vysypeme kokosovou nebo jinou moukou. Nalijeme do ní těsto a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů cca 35 minut.
Makronutrienty
29%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 940 kJ | 851 kJ |
Kalorická hodnota | 225 kcal | 203 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,2 g
3,7 g |
10,2 g
3,35 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,12 SVJ | 1,02 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,7 g
3,01 g |
14,2 g
2,72 g |
Bílkoviny | 11,8 g | 10,7 g |
Sůl | 0,296 g | 0,268 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů