Oblíbené sladké jídlo v nízkosacharidové verzi, bez mouky a cukru.
Více na: @hrisny_lowcarb
www.instagram.com/hrisny_lowcarb
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Buchtičky | |
|---|---|
|
2 kusy |
2 kusy |
|
4 lžíce |
4 lžíce |
|
mouka mandlová z mandlových jader 8 lžic |
8 lžic |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 špetka |
1 špetka |
|
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
| Krém | |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
250 ml |
250 ml |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Vše smícháme v misce, rozdělíme na půl a do jedné půlky přidáme kakao. Přelijeme do silikonových formiček a pečeme na 180 stupňů dozlatova (cca 10 minut). Poté rozkrájíme na menší kousky.
-
Mléko přivedeme k varu, přidáme vanilkový lusk (aroma), doděláme z plotny a necháme 10-15 minut louhovat. Poté žloutky rozkvedláme s polovinou mléka, druhou polovinu mléka přivedeme k varu a do ní poté opatrně přimícháme žloutkovou směs a mícháme a mícháme (cca 10 minut). Nesmíme vařit zprudka, aby se krém nezdrcnul. Přidáme rum a vaříme do požadované hustoty. Po odstavení z plotny dosladíme čekankovýn sirupem.
Makronutrienty
27%
28%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 758 kJ | 1 913 kJ |
| Kalorická hodnota | 181 kcal | 457 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
7,93 g
3,82 g |
20 g
9,64 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,793 SVJ | 2 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,4 g
2,58 g |
33,8 g
6,5 g |
| Bílkoviny | 8,14 g | 20,6 g |
| Sůl | 0,204 g | 0,516 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














