Nepřekonatelně svěží a jednoduché citrónové řezy v nízkosacharidové verzi. Pokud máte rádi chuť citrónu a nadýchaného těsta, určitě jej vyzkoušejte!
https://lchfdieta.cz/low-carb-svezi-citronove-rezy/
- 1h
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
1 špetka |
1 špetka |
Citronové těsto | |
75 g |
75 g |
100 g |
100 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
3 kusy |
3 kusy |
Postup přípravy
-
Troubu si nahřejeme na 175 stupňů.
Rozpustíme máslo a v míse ho smícháme s mandlovou moukou, erythritolem a špetkou soli.
Směs vlijeme do plechu 20x20cm a pečeme 20 minut.
Po upečení necháme alespoň 10 minut vychladnout.
-
V míse smícháme šťávu z citrónu, mandlovou mouku, erythritol a vajíčka. Pokud snesete víc kyselosti, můžete dát i ze dvou až tří citronů.
Pořádně promícháme, až bude směs hladká nalijeme ji na krustu.
Pečeme dalších 25 minut a máme hotovo.
S krájením počkejte alespoň dalších 30 minut.
Makronutrienty
27%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 346 kJ | 856 kJ |
Kalorická hodnota | 322 kcal | 205 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,6 g
1,28 g |
9,28 g
0,811 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,46 SVJ | 0,928 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
29,9 g
9,99 g |
19 g
6,35 g |
Bílkoviny | 9,06 g | 5,76 g |
Sůl | 0,28 g | 0,178 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů