Laskonky - LC

Laskonky - LC 1 další fotka

Laskonky inspirované kuchařkou Sladce nesladce/Low Carb, plněné čokoládovým krémem...jsou skvělým nízkosacharidovým dezertem :).

Takto umí Jozef Kabát...děkujeme!

Postup přípravy

  1. Nad vodní parou (na mírnějším ohni) vyšlehat v míse bílek s erythritolem, musí se šlehat hodně do tuha, chvilku to trvá. Do vychladlého sněhu jsem přidal práškový erythritol (přesátý ještě přes síto) a kokos (nebo ořechovou mouku) a opatrně promíchal stěrkou.

  2. Na plech na pečící papír udělal přes šablonu laskonky (velikost na poslední fotce). Pekl jsem na 120 °C 20 minut, poté ztlumil troubu na 100 °C na dalších 15 minut. Otáčel jsem plech, protože trouba mi peče vzadu trochu víc, ale to každý podle vlastní.

  3. Máslo a sladidlo jsem důkladně vyšlehal. Rozpustil v ohřáté smetaně čokoládu a přilil do máslového krému a spolu vyšlehal.

  4. Krémem naplnil vychladlou polovinu laskonek a přiklopil druhou. Lehce pokapal trochou čokolády, trochu jsem si nechal při výrobě krému. Skladuji v uzavíratelné nádobě v lednici, ale před konzumací na chvíli nechávám v pokojové teplotě, aby máslový krém povolil. Laskonek této velikosti (jsou i šablony s větší či menší velikostí) vyjde na 1 dávku cca 8 ks (16 korpusů).

  5. Ještě dvě rady. Jedna se týká doby sušení, ke konci si to pohlídejte, každá trouba peče jinak, já suším trochu déle než píše kuchařka (15 min+10 min). A doporučuji vždy práškové sladidlo přesít, eliminujete tím hrudky v krému či těstě.

    Laskonky jsou skvělé ????

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte