Laskonky inspirované kuchařkou Sladce nesladce/Low Carb, plněné čokoládovým krémem...jsou skvělým nízkosacharidovým dezertem :).
Takto umí Jozef Kabát...děkujeme!
- 1h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
50 g |
50 g |
práškový 20 g |
20 g |
nebo kešu mouky (lze použít i jiná ořechová) 100 g |
100 g |
Krém | |
100 g |
100 g |
35 g |
35 g |
25 g |
25 g |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Nad vodní parou (na mírnějším ohni) vyšlehat v míse bílek s erythritolem, musí se šlehat hodně do tuha, chvilku to trvá. Do vychladlého sněhu jsem přidal práškový erythritol (přesátý ještě přes síto) a kokos (nebo ořechovou mouku) a opatrně promíchal stěrkou.
-
Na plech na pečící papír udělal přes šablonu laskonky (velikost na poslední fotce). Pekl jsem na 120 °C 20 minut, poté ztlumil troubu na 100 °C na dalších 15 minut. Otáčel jsem plech, protože trouba mi peče vzadu trochu víc, ale to každý podle vlastní.
-
Máslo a sladidlo jsem důkladně vyšlehal. Rozpustil v ohřáté smetaně čokoládu a přilil do máslového krému a spolu vyšlehal.
-
Krémem naplnil vychladlou polovinu laskonek a přiklopil druhou. Lehce pokapal trochou čokolády, trochu jsem si nechal při výrobě krému. Skladuji v uzavíratelné nádobě v lednici, ale před konzumací na chvíli nechávám v pokojové teplotě, aby máslový krém povolil. Laskonek této velikosti (jsou i šablony s větší či menší velikostí) vyjde na 1 dávku cca 8 ks (16 korpusů).
-
Ještě dvě rady. Jedna se týká doby sušení, ke konci si to pohlídejte, každá trouba peče jinak, já suším trochu déle než píše kuchařka (15 min+10 min). A doporučuji vždy práškové sladidlo přesít, eliminujete tím hrudky v krému či těstě.
Laskonky jsou skvělé ????
Makronutrienty
27%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 511 kJ | 899 kJ |
Kalorická hodnota | 361 kcal | 215 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,2 g
3,12 g |
9,05 g
1,85 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,52 SVJ | 0,905 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
36,3 g
26,2 g |
21,6 g
15,6 g |
Bílkoviny | 4,35 g | 2,59 g |
Sůl | 0,13 g | 0,077 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů