
- 1h
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Zelí | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
hořčičné semínko celé, žluté/bílé 1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Zelí ochutnáme a v případě, že je moc kyselé, slijeme nálev a propláchneme. Používám zelí Křimické, které kyselé nebývá, a proto ho použiju i s nálevem.
-
Cibuli nakrájíme na drobno, přidáme kmín, a hořčičné semínko. Dusíme do měkka. Pokud je třeba podléváme mírně vodou.
-
Když je zelí měkké, zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce vody a když je třeba osolíme.
Makronutrienty
71%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 137 kJ | 276 kJ |
Kalorická hodnota | 32,8 kcal | 65,9 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,74 g
5,87 g |
11,5 g
11,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,574 SVJ | 1,15 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,705 g
0,021 g |
1,42 g
0,042 g |
Bílkoviny | 1,65 g | 3,31 g |
Sůl | 1,83 g | 3,68 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů