Květákové pyré s koprem, vepřové plněné anglickou a vejcem, špenátová omáčka
Účastní se soutěže: Voňavé vaření
Chuť všeho nízkosacharidového dohromady je ...dokonalá :)
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Květákové pyré | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 svazek |
1 svazek |
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
4 lžíce |
4 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Špenátová omáčka | |
125 g |
125 g |
1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
50 ml |
50 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Květák jsem si povařila v osolené vodě s kurkumou doměkka. Na pánvi jsem si orestovala na másle cibuli, přidala jsem smetanu s koprem a jen cca půl minutky promíchávala. Přidala jsem k uvářenému květáku i s lučinou a rozmixovala.
-
Na másle jsem si orestovala cibuli, po chvilce i s česnekem. Přidala jsem špenát, podlila mírně smetanou + sůl, pepř. Po změknutí jsem rozmixovala tyčákem.
Makronutrienty
38%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 321 kJ | 2 151 kJ |
Kalorická hodnota | 76,8 kcal | 514 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,14 g
2,17 g |
34,4 g
14,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,514 SVJ | 3,44 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,66 g
2,8 g |
37,9 g
18,8 g |
Bílkoviny | 2,69 g | 18 g |
Sůl | 0,42 g | 2,81 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů