Tato skvělá nízkosacharidová příloha spolu s pečeným krůtím masem na kmíně a dipem z červené řepy tvoří vyvážený, zdravý a nutričně bohatý oběd. Pastva pro žaludek i pro oko.
Děkujeme Ludmile Havlové za recept :)
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Krokety | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
2 kusy |
2 kusy |
100 g |
100 g |
1 špetka |
1 špetka |
4 lžíce |
4 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Menší květák rozsekat v sekáčku, osolit a chvilku nechat, pak dokonale vyždímat. Přidat 2 vejce, 100g tvrdého sýra, pepř-udělat krokety, obalit v lahůdkovém droždí a upéct buď v troubě nebo HF, postříkat olejem před pečením.
-
Dip z červené řepy -1 vařená řepa rozmixovaná se zakysankou, přidat sůl, pepř, křen, salát, avokádo.
Makronutrienty
26%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 391 kJ | 1 065 kJ |
Kalorická hodnota | 93,5 kcal | 255 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,42 g
1,99 g |
12 g
5,43 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,442 SVJ | 1,2 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,11 g
2,18 g |
13,9 g
5,94 g |
Bílkoviny | 7,65 g | 20,8 g |
Sůl | 0,875 g | 2,38 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů