- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
kořenicí směs grilovací koření používám bez soli a glutamátu 1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
Zapečený květák | |
500 g |
500 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
3 špetky |
3 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
3 špetky |
3 špetky |
3 kusy |
3 kusy |
150 g |
150 g |
3 kusy |
3 kusy |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Růžičky květáku povaříme ve vodě zhruba 10 minut. Pak scedíme a naskládáme do máslem vymazaného pekáčku. Osolíme, opepříme, přidáme trošku mletého kmínu a nastrouhaného muškátového oříšku. Velkoryse posypeme nakrájenou jarní cibulkou a zalijeme směsí rozšlehaných tří vajec s kelímkem zakysané smetany. Pak už jen posypeme nastrouhaným polotvrdým sýrem, vložíme do vyhřáté trouby a necháme zapéct asi tak tři čtvrtě hodiny, dokud sýr trochu nezezlátne.
-
Kuřecí prsa osolíme a okořeníme a na pánvi na rozehřátém přepuštěném másle orestujeme z obou stran.
Makronutrienty
13%
50%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 562 kJ | 2 114 kJ |
Kalorická hodnota | 134 kcal | 505 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,02 g
1,36 g |
11,4 g
5,11 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,302 SVJ | 1,14 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,44 g
3,21 g |
31,8 g
12,1 g |
Bílkoviny | 11,7 g | 43,9 g |
Sůl | 0,712 g | 2,68 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů