Máte rádi vůni Indie, její chutě?
Tento zajímavý recept nám poskytla Ruth Šormová :)
- 30m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Směs | |
|---|---|
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 kus |
1 kus |
|
100 g |
100 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
400 ml |
400 ml |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Orestovat proužky cibule a kostky kuřecího masa. Osolit, přidat směs indického koření tikka masala, strouhaný kokos a dusit doměkka, nakonec vmíchat kokosové mléko.
-
Na druhé pánvi krátce orestovat na olivovém oleji kostky cukety a fazolky, aby zelenina zůstala al dente, osolit.
Makronutrienty
16%
41%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 555 kJ | 2 768 kJ |
| Kalorická hodnota | 133 kcal | 662 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
3,61 g
1,06 g |
18 g
5,27 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,361 SVJ | 1,8 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,41 g
6,92 g |
46,9 g
34,5 g |
| Bílkoviny | 9,13 g | 45,5 g |
| Sůl | 0,816 g | 4,07 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














