Kuřecí paprikové tajemství mé babičky

Snědeno.cz

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Kuřecí paprikové tajemství mé babičky

Tajná receptura na moje nejoblíbenější jídlo se mi získávala těžko a moje jediné štěstí je, že babička není na internetu a nevidí tady své střežené tajemství!

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme na kostičky nakrájené maso, pěkně opepříme, přidáme cibuli, jemně pokrájený stroužek česneku, nakrájenou červenou papriku a promícháme s trochou oleje. Aspoň 3 hodiny necháme v lednici odležet.

  2. V konvici uvaříme cca 1,7 l vody. Na rozehřáté pánvi osmažíme směs, kterou jsme si připravili, následně ji osolíme a přidáme první dávku převařené vody (aby kompletně pokryla maso). Dusíme aspoň hodinu, necháme vodu vždy takřka vypařit a opět přilijeme další. Stále opakujeme, občas zamícháme.

  3. Babička ke konci ochucuje tekutým Maggi. Vzhledem k vzpomínkám na tu chuť z dětství jej tam přidávám také (podle chuti). Smetana je více méně dobrovolná, pokud se vám směs zdá málo hustá nebo chuťově nevyvážená.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte