Báječné lowcarb jídlo, zdravé, chutné a plné vitamínů!
Děkujeme Zuzce Causeway za bezva recept :)
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
kuřecí paličky - spodní stehna 4 kusy |
4 kusy |
1 kus |
1 kus |
3 lžíce |
3 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Zelenina | |
1 kus |
1 kus |
200 g |
200 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
petrželka, petrželová nať sušená 1 lžička |
1 lžička |
Květákový mozeček | |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Vajicko si rozslehame v misce pridame sul, do druhe misky si dame drozdi a obalujeme ,vajicko, drozdi.
Pak dat na pekac alobal,vim ze neni vhodny ale ja ho davam - zakapnout trosku olivacem, poskladat kuratko a sup do trouby.
-
Zeleninka klasika ja dala Mrkev, turin, celer - nakrajet na hranolky,dat do polomekka uvarit,zcedit, a dat na pekac ,osolit,opeprit,a dala jsem tam trosku susene petrzelky, dat pect , jak zeleninku tak I kure.
-
1malý kvetak si ocistime od lupeni.
Oplachneme , na ruzicky rozkouskujeme. Do hrnce si dame vodu se soli a dame varit ,az je kvetak mekky ,zcedime vodu.
-
Oloupeme si cibuli, nakrajime na kosticky a dame smazit do zlatova. Pak pridame kvetak, rozstouchame na mensi kousicky, orestujeme a pridame vajicka, chvilinku jeste smazime a je hotovo.
Makronutrienty
29%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 363 kJ | 4 302 kJ |
Kalorická hodnota | 86,7 kcal | 1 028 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,71 g
1,47 g |
55,8 g
17,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,471 SVJ | 5,58 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,5 g
1,14 g |
53,3 g
13,5 g |
Bílkoviny | 7,11 g | 84,3 g |
Sůl | 0,695 g | 8,24 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů