Zdravý lowcarb oběd, plný barev. Děkujeme Věře Husákové :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
2 stonky |
2 stonky |
2 kusy |
2 kusy |
150 g |
150 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Maso si pokrájím na větší kostky,mrkev a řapíkatý celer na menší kousky,cibuli nadrobno. Na oleji s máslem si nechám zesklovatět cibuli, přidám maso, orestuji, osolím, opepřím.
Přidám mrkev s celerem, trochu podliji, přiklopím a dusím doměkka, ke konci zamíchám hrášek a jen prohřeji.
Mrkev škrabkou Julien nakrájím a krátce povařím.
Makronutrienty
33%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 454 kJ | 1 759 kJ |
Kalorická hodnota | 108 kcal | 420 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,86 g
2,27 g |
26,6 g
8,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,686 SVJ | 2,66 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,65 g
1,29 g |
18 g
5 g |
Bílkoviny | 8,98 g | 34,8 g |
Sůl | 0,499 g | 1,93 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů