Oběd z kuřecího masa - nízkosacharidový (lowcarb) a rychlý. Je to strašně moc dobré, kombinace masíčka+koření+hořčice+klobásky...jen se rozplývá! Já jedla s kapustičkami, i s LC pečivem by bylo skvělé:)
- 1h
- 6 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 000 g |
1 000 g |
6 lžic |
6 lžic |
4 lžíce |
4 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
4 kusy |
4 kusy |
3 kusy |
3 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
200 g |
200 g |
100 ml |
100 ml |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Stehenní řízky (nedávejte prsní, nebude to ono!) nakrájíme na asi čtvrtiny.
Cibuli na klínky, česnek na kousky.
Mrkev na silnější kolečka.
Klobásu oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka.
Olej (dejte nějaký dobrý bez ocasu), hořčici a koření smícháme.
-
Všechno smícháme dohromady, dáme do uzaviratelné dózy a šup s tím do lednice do druhého dne rozležet. Vyplatí se!
-
V den D vyndáme z lednice, případně trochu dosolíme, rozprostřeme do pekáče a pečeme přikryté asi 25 min/200°C.
Poté odkryjeme, podlijeme vodou či vývarem a dopečeme dozlatova asi 10 mimut, vypneme a necháme dojít.
-
Ta hořčice se krásně vpila do masíčka, nedávejte žádný kečup, worchester atd., to je zase jiný recept:).
Je to vážně moc dobré...mastnější, ale ta chuť...
Makronutrienty
12%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 680 kJ | 2 259 kJ |
Kalorická hodnota | 163 kcal | 540 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,12 g
1,62 g |
10,4 g
5,37 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,312 SVJ | 1,04 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,3 g
3,31 g |
37,4 g
11 g |
Bílkoviny | 12,2 g | 40,6 g |
Sůl | 0,996 g | 3,31 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů