- 1h
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
kořenicí směs grilovací koření 1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Kuřecí čtvrtky okořeníme, osolíme, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu odležet, nejlépe do druhého dne.
Předehřejeme si troubu na 180 ºC. Do trouby vložíme pekáč s vodou. (Aby nám šťáva z masa při pečení nekapala do trouby). Voda v pekáči současně zvlhčuje v troubě vzduch a tím se nám maso nevysuší.
-
Na rošt z trouby položíme kuřecí čtvrtky a pečeme nejlépe na multifunkci při teplotě 180 ºC přibližně 45 minut (podle velikosti čtvrtek).
Podáváme s chlebem, zeleninovým salátem, sterilovanou okurkou apod.
Makronutrienty
3%
87%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 509 kJ | 1 288 kJ |
Kalorická hodnota | 122 kcal | 308 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,685 g
0,077 g |
1,73 g
0,194 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,068 SVJ | 0,173 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,71 g
0,621 g |
6,86 g
1,57 g |
Bílkoviny | 22,3 g | 56,4 g |
Sůl | 0,93 g | 2,35 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů