Chutné a zdravé jídlo, hlíva je cenná pro naše tělo.
- 45m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
5 g |
5 g |
2 špetky |
2 špetky |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
Postup přípravy
-
Hlívu ústřičnou nakrájíme na nudličky a vložíme do hrnce společně s masem. Mírně podlijeme vodou, jen tak, aby se jídlo nepřipalovalo. Osolíme a okořeníme kmínem.
Dusíme cca 30 minut, podle potřeby během dušní podléváme vodou.
-
Když je maso a hlíva měkké, rozmícháme ve studené vodě hladkou mouku a přidáme do hrnce. Povaříme. Pokud je třeba, přidáme vodu, aby byla omáčka měla požadovanou konzistenci.
Servírujeme s rýží a s nakrájenou čerstvou zeleninou, např. rajčata, pórek, mungo klíčky...
Makronutrienty
15%
70%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 412 kJ | 1 268 kJ |
Kalorická hodnota | 98,4 kcal | 303 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,86 g
0,003 g |
8,8 g
0,01 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,286 SVJ | 0,88 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,08 g
0,687 g |
9,47 g
2,12 g |
Bílkoviny | 13,5 g | 41,7 g |
Sůl | 0,734 g | 2,26 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů