Kuře s hlívou ústřičnou

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Chutné a zdravé jídlo, hlíva je cenná pro naše tělo.

Kuře s hlívou ústřičnou

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
kuřecí stehenní řízek 200 g
hlíva ústřičná, čerstvá 100 g
hladká mouka pšeničná 5 g
sůl 2 špetky
kmín drcený 0,3 lžičky

Postup přípravy

  1. Hlívu ústřičnou nakrájíme na nudličky a vložíme do hrnce společně s masem. Mírně podlijeme vodou, jen tak, aby se jídlo nepřipalovalo. Osolíme a okořeníme kmínem. Dusíme cca 30 minut, podle potřeby během dušní podléváme vodou.

  2. Když je maso a hlíva měkké, rozmícháme ve studené vodě hladkou mouku a přidáme do hrnce. Povaříme. Pokud je třeba, přidáme vodu, aby byla omáčka měla požadovanou konzistenci. Servírujeme s rýží a s nakrájenou čerstvou zeleninou, např. rajčata, pórek, mungo klíčky...

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů