Kuře s hlívou ústřičnou
Chutné a zdravé jídlo, hlíva je cenná pro naše tělo.
- 45m
- 1 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí stehenní řízek | 200 g |
hlíva ústřičná, čerstvá | 100 g |
hladká mouka pšeničná | 5 g |
sůl | 2 špetky |
kmín drcený | 0,3 lžičky |
Postup přípravy
-
Hlívu ústřičnou nakrájíme na nudličky a vložíme do hrnce společně s masem. Mírně podlijeme vodou, jen tak, aby se jídlo nepřipalovalo. Osolíme a okořeníme kmínem. Dusíme cca 30 minut, podle potřeby během dušní podléváme vodou.
-
Když je maso a hlíva měkké, rozmícháme ve studené vodě hladkou mouku a přidáme do hrnce. Povaříme. Pokud je třeba, přidáme vodu, aby byla omáčka měla požadovanou konzistenci. Servírujeme s rýží a s nakrájenou čerstvou zeleninou, např. rajčata, pórek, mungo klíčky...
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů