Rychlé, zdravé a živinami nabité jídlo :-)
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
|
400 g |
400 g |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
500 g |
500 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
2 hrsti |
2 hrsti |
|
5 kusů |
5 kusů |
|
0,4 kusu |
0,4 kusu |
|
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Začneme s přípravou pyré. Na olivovém oleji si orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a poté přidáme celer a oloupané jablko, které nakrájíme na kostičky. Chvíli restujeme, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Poté už jen rozmixujeme a případně dochutíme.
Očistíme si játra a nakrájíme je na větší kousky. Na pánvi si rozehřejeme ghí a krátce na něm orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku. Poté přidáme játra a restujeme, aby se hezky opekly dohněda. Poté podlijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Nevaříme je zbytečně dlouho, byly by pak tvrdá. Když jsou játra téměř hotová, tak je osolím a opepřím.
Na salát jsme smíchala polníček, rajčata a trochu avokáda. Přidala jsem sůl, pepř a pokapala olivovým olejem a balsamikovým octem.
Makronutrienty
42%
39%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 336 kJ | 2 368 kJ |
| Kalorická hodnota | 80,3 kcal | 566 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
7,04 g
1,31 g |
49,6 g
9,26 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,704 SVJ | 4,96 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,28 g
0,986 g |
23,1 g
6,95 g |
| Bílkoviny | 6,6 g | 46,5 g |
| Sůl | 0,161 g | 1,13 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














