Tuto kombinaci máme hodně oblíbenou. Je to jídlo z jednoho plechu a velmi chutné, maso svou šťávu pustí do zelí a to není pak vůbec nutné dochucovat. Prostě takto upečená krkovice je nízkosacharidová (LC) a keto, výborná a zdravá :)
- 2h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 000 g |
1 000 g |
1 300 g |
1 300 g |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Na pekáč dám rozpustit sádlo, rozvrstvím kysané zelí i s nálevem.
Na to plátky krkovice, které předem osolím a okořením.
-
Pokladu nakrájenou cibulí a dám péct asi 2 hod/200°C.
Podleju trochu vodou a kontroluji, příp. podleju znova.
Makronutrienty
13%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 574 kJ | 2 381 kJ |
Kalorická hodnota | 137 kcal | 569 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,73 g
3,57 g |
11,3 g
14,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,273 SVJ | 1,13 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,3 g
3,47 g |
47,1 g
14,4 g |
Bílkoviny | 6,82 g | 28,3 g |
Sůl | 0,734 g | 3,05 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů