- 1h
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Krevety | |
---|---|
400 g |
400 g |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
100 ml |
100 ml |
200 ml |
200 ml |
2 g |
2 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Dhal | |
100 g |
100 g |
250 ml |
250 ml |
100 ml |
100 ml |
1 lžička |
1 lžička |
2 g |
2 g |
Curry brambory | |
250 g |
250 g |
100 g |
100 g |
50 ml |
50 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,4 lžičky |
0,4 lžičky |
Curry fazolky | |
250 g |
250 g |
50 ml |
50 ml |
1 špetka |
1 špetka |
0,2 lžičky |
0,2 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
200 ml |
200 ml |
Postup přípravy
-
Krevety: Na nepřilnavé pánvi na sucho bez tuku orestujeme na jemno nakrájenou cibuli.
Podlijeme vývarem, přidáme krevety, nakrájený pórek, koření a povaříme.
Přidáme kokosové mléko. Společně vaříme ještě asi 5 minut.
-
Čočku namočíme do vody a necháme namočenou alespoň 0,5 hodiny, ale může být klidně do druhého dne.
Přidáme koření a kokosové mléko a vaříme tak dlouho až vznikne hustá kaše.
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky cca 1x 1 cm. Cibuli nakrájíme na drobno. Rozložíme na pekáček, který jsme vytřeli olejem. Stačí 2 – 3 kapky. Posypeme kořením. Vložíme do trouby a pečeme na střední teplotu až povrch lehce zezlátne.
Brambory polijeme kokosovým mlékem, promícháme a pečeme ještě cca 10 minut.
-
Fazolky nakrájíme na 5 cm kousky, přidáme koření, mírně podlijeme vývarem a dusíme až fazolky změknou. nakrájíme na drobno. Během vaření podléváme vývarem podle potřeby tak, aby se fazolky nepřipálily. Fazolky se mají dusit na malém množství tekutiny, nikoliv vařit.
Nakonec přidáme kokosové mléko a zredukujeme přebytečnou tekutinu. Hotové fazolky jsou husté, bez tekutiny.
-
Jako přílohu podáváme vařenou rýži. Na stůl servírujeme každou část pokrmu v samostatné misce. Z misek si každý sám nabere na svůj talíř podle chuti.
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 2. Korýši a výrobky z nich
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů