Králík nemusí být jen na česneku či se zelím...netradiční, ale skvělá kombinace králičího masa, červené čočky a žampionů, zkuste:)
- 2h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
100 g |
100 g |
| Čočka | |
|
200 g |
200 g |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
2 snítky |
2 snítky |
|
2 snítky |
2 snítky |
|
50 g |
50 g |
| Žampiony | |
|
250 g |
250 g |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
100 g |
100 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Králičí stehna si den předem naložíme do nakrájené cibule, osolíme, okmínujeme.
-
Druhý den přidáme sádlo, na kostičky nakrájený špek a lehce osmahneme.
Trochu podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme asi 1,5 hodiny.
Nakonec odkryjeme a ještě dopečeme dozlatova.
-
Mezitím si uvaříme červenou čočku doměkka spolu s bylinkami.
Do hotové vmícháme nakrájené čínské zelí.
-
Žampiony nakrájíme, osolíme a osmahneme na másle. podlijeme bílým vínem a dusíme doměkka.
Makronutrienty
38%
30%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 832 kJ | 5 041 kJ |
| Kalorická hodnota | 199 kcal | 1 205 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
13,3 g
0,974 g |
80,7 g
5,9 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,33 SVJ | 8,07 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,5 g
3,85 g |
69,5 g
23,3 g |
| Bílkoviny | 10,7 g | 65 g |
| Sůl | 6,44 g | 39 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














