Koprová omáčka bez mouky - low carb

Zdena

Koprová omáčka bez mouky - low carb

Koprové omáčky se snad nikdy nepřejím, miluju vůni čerstvého kopru :). Rychlou koprovou omáčku dělám jen s vajíčkem a bez masa. K zahuštění omáčky jsem použila cuketu, lze použít i celer. Pokud se vám omáčka bude zdát po rozmixování řídká, klidně ještě přidejte uvařenou cuketu nebo celer.

Postup přípravy

  1. Do hrnce dáme očištěnou a na kusy nakrájenou zeleninu včetně koření a zalijeme cca 1 litrem vody (pokud máte vývar bude omáčka ještě lepší). Vše vaříme cca 30 - 40 minut až je zelenina hodně měkká. Následně vše rozmixujeme tyčovým mixérem, případně trochu naředíme (voda, vývar), přidáme smetanu, lehce povaříme. Nakonec přidáme nasekaný čerstvý kopr. Omáčku dochutíme citronovou šťávou - ostatní koření dle chuti (sůl, pepř).

  2. Podáváme s vařeným vajíčkem - vařím cca 6minut. Přílohu zvolte dle svých preferencí - vařenou kedlubnu (LC), brambory apod.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte