Koprová omáčka bez laktózy a lepku

MY 3 V TOM

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Koprová omáčka bez laktózy a lepku

Klasická koprovka obsahuje laktózu a lepek, které se samozřejmě dají nahradit jinými ingrediencemi. Kravské mléko lze nahradit mlékem rostlinným a pro zahuštění lze použít bezlepkovou mouku, např. pohankovou. Zkoušeli jsme jí s náhražkami a je také dobrá.

Koprovka, která se u nás vařila včera je úplně jiná. Nejen, že je bez laktózy, lepku, ale je uvařená čistě ze zeleniny. Za nás naprostá bomba

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Kořenovou petržel oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme petržel a krátce orestujeme. Podlijeme vodou, osolíme a podusíme pod pokličkou do změknutí cca 10 min.

  2. Podušenou zeleninu umixujeme do hladkého krému, přidáme najemno nakrájený kopr a dochutíme citrónovou šťávou a sirupem. Podáváme třeba s kukuřičnými těstovinami nebo s jáhlovými nočky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte