Koláč s hovězím masem

Julie Zákostelecká - Paleozdravě

Koláč s hovězím masem 1 další fotka

Vyzkoušejte tento skvělý koláč k obědu či večeři.

Můžete si jej vzít s sebou do krabičky na druhý den k obědu. Je výborný i studený.

Postup přípravy

  1. Předehřejeme troubu na 190 stupňů. Na tuku osmahneme maso, pomocí dřevěné vařečky ho rozpojíme na co nejmenší kousky. Vyndáme ho z pánve a na ni nasypeme cibuli a celer. Restujeme na středním plameni, dokud nezměknou. Potom přidáme česnek a zbytek ingrediencí i s masem. Vše důkladně promícháme. Stáhneme na nejnižší plamen a necháme směs půl hodinky provařit. Občas promícháme, aby se směs nepřipékala.

  2. Mezitím připravíme květákové pyré. Květák uvaříme na páře, dokud nezměkne. Necháme chvilku okapat, aby ztratil přebytečnou vlhkost. Dáme ho do mixéru a umixujeme v hladkou směs. Potom přihodíme vaječné žloutky a máslo a dál mixujeme, dokud se máslo nerozpustí. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

  3. Koláčovou formu či zapékací misku naplníme masovou směsí, uhladíme. Navrch nalijeme květákové pyré, opět uhladíme. Dáme zapéct do trouby, dokud není povrch zlatavě hnědý.

  4. Povrch můžete posypat sýrem a bylinkami - není nutné.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte