Koláč s hovězím masem

Julie Zákostelecká - Paleozdravě

Vyzkoušejte tento skvělý koláč k obědu či večeři. Můžete si jej vzít s sebou do krabičky na druhý den k obědu. Je výborný i studený.

Koláč s hovězím masem

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
hovězí mleté maso 800 g
vepřové sádlo 2 lžíce
cibule 1 kus
celer řapíkatý 1 stonek
česnek stroužky 2 kusy
rajčata sterilovaná, krájená, drcená 400 g
vývar hovězí domácí 200 ml
bobkový list celý sušený 1 list
worcestrová omáčka 4 lžíce
bazalka čerstvá 1 hrst
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka
květák 1 kus
žloutky 2 kusy
máslo čerstvé 100 g
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Předehřejeme troubu na 190 stupňů. Na tuku osmahneme maso, pomocí dřevěné vařečky ho rozpojíme na co nejmenší kousky. Vyndáme ho z pánve a na ni nasypeme cibuli a celer. Restujeme na středním plameni, dokud nezměknou. Potom přidáme česnek a zbytek ingrediencí i s masem. Vše důkladně promícháme. Stáhneme na nejnižší plamen a necháme směs půl hodinky provařit. Občas promícháme, aby se směs nepřipékala.

  2. Mezitím připravíme květákové pyré. Květák uvaříme na páře, dokud nezměkne. Necháme chvilku okapat, aby ztratil přebytečnou vlhkost. Dáme ho do mixéru a umixujeme v hladkou směs. Potom přihodíme vaječné žloutky a máslo a dál mixujeme, dokud se máslo nerozpustí. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

  3. Koláčovou formu či zapékací misku naplníme masovou směsí, uhladíme. Navrch nalijeme květákové pyré, opět uhladíme. Dáme zapéct do trouby, dokud není povrch zlatavě hnědý.

  4. Povrch můžete posypat sýrem a bylinkami - není nutné.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů