Mám pro vás tip na voňavé pečení - recept na rychlé a dobré domácí kokosové sušenky. Určitě vyzkoušejte:)
- 1h
- 30 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Sušenky | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
80 g |
80 g |
150 g |
150 g |
50 g |
50 g |
Kokosové máslo | |
100 g |
100 g |
60 g |
60 g |
150 g |
150 g |
Postup přípravy
-
Vypracujeme tuhé nelepivé těsto smícháním všech surovin.
Pokud je měkčí, klidně přidáme mandlovou mouku. Těsto
zabalíme do fólie a dáme utuhnout do lednice.
-
Suroviny na kokosové máslo dáme do výkonného mixéru a
mixujeme až se hmota stane tekutá a vláčná. Přendáme ji
do misky a necháme mírně samovolně utuhnout v pokojové
teplotě.
-
Těsto na sušenky vyválíme na 5 mm mezi dvěma pečícími
papíry a na pevné podložce dáme utuhnout na 15 minut do
mrazáku.
S tuhým těstem se dobře pracuje a nelepí. Vykrajujeme
sušenky libovolných tvarů. Já jsem zvolila kolečka s razítkem
velikonočních motivů.
Pečeme na 170 °C cca 10 minut.
-
Vychladlé sušenky spojujeme kokosovým máslem, které pěkně ztuhne.
Posypeme sladidlem rozmixovaným na moučku.
Další recepty najdete na mém webu nebo v nové: Velikonoční kuchařce-Low carb.
Makronutrienty
30%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 102 kJ | 708 kJ |
Kalorická hodnota | 502 kcal | 169 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
23 g
1,85 g |
7,74 g
0,623 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,3 SVJ | 0,774 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
46,1 g
26,9 g |
15,5 g
9,07 g |
Bílkoviny | 8,34 g | 2,81 g |
Sůl | 0,113 g | 0,038 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů